Het Levende Dorp: Bouwen met bomen


Evenement gegevens


Bouwie Greenman:
Het Levende Dorp werkt aan de realisering van het eerste levende dorp ter wereld, waarbij de huizen gebouwd zijn van levende bomen. Het levend bouwen combineert het verticaal tuinieren met arborsculpture en treeshaping. Door een bloembakken bouw toe te passen, zijn de huizen direct bewoonbaar.
Het Levende Dorp trok 5 jaar geleden mijn aandacht, Bob & Cathelijn wonen samen met hun dochtertje compleet off the grid in een bos in Dalfsen en wilde dit fantastisch idee in de wereld zetten, sindsdien ben ik betrokken bij dit project en is er een hoop gebeurd.
We geven zelfs een compleet festival 18-21 mei The Living Village Festival 2017 http://www.thelivingvillagefestival.org
Van dit alles zal ik jullie deze avond (16 mei) bijpraten en vooral ook uitnodigen om mee te doen, want een Levend Dorp bouw je samen.
 
Meer weten? Kijk hier:
https://www.hetlevendedorp.nl
https://www.hetlevendedorp.nl/en/
http://www.thegreenmanproject.nl
 
Onze huidige ecologische voetafdruk is veel te groot. We putten de planeet te ver uit. Het Greenman Project heeft een meer natuurlijke manier van leven als visie. Een beter balans tussen mens en natuur met een manier van bouwen die zorgt voor herbebossing, in plaats van ontgroening.
 
Maak tijdens deze lezing kennis met Het Levende Dorp. Dit project oogt binnen een aantal jaar een dorp neer te zetten die laat zien dat het bouwen van een levend dorp mogelijk is.

Eén reactie op “Het Levende Dorp: Bouwen met bomen

  1. Fantastisch, ik zou graag meedoen met indiaanse ceremonies, om mensen nog bewuster te laten leven met respect voor alles wat leeft en groeit, walk jour talk, en samen delen, de 3 begrippen van de indiaanse tribes. !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *