Voorstelronde bestuur 2021-2022

Beste leden,

Afgelopen november is de ALV weer geweest. Hier is een nieuw bestuur ingestemd, van maar liefst negen man! We gaan dit jaar hard aan de slag om zo veel mogelijke interessante lezingen en leuke activiteiten te organiseren. Kom vooral langs, en aarzel niet om één van ons aan te spreken. Hopelijk tot snel!

Jurre Deelstra – Voorzitter

Hoi iedereen!

Ik ben Jurre Deelstra en de nieuwe voorzitter van studievereniging LaarX. Na een enorm leuk bestuursjaar heb ik besloten nog een jaartje door te willen gaan! Dit maal als voorzitter, een taak die ik met veel plezier wil gaan uitvoeren.

Ik heb een passie voor botanie, fotografie en hou er ook erg van deze twee te combineren. Naast deze focus hou ik eigenlijk van alle andere aspecten van de natuur en haar ecologie. Sinds een klein jaar ben ik ook bezig met houtbewerking, iets waar ik me graag in verdiep. Met al deze passies ga ik vol moed een nieuw bestuursjaar in, waar ik hopelijk veel leuke mensen ontmoet. 

Een jaar dat veel moois gaat brengen. Met interessante en grote sprekers, maar ook enorm leuke activiteiten. Hopelijk tot snel!

Rinske Hekstra- Secretaris

Heheej,

Ik ben Rinske Hekstra de nieuwe secretaris van LaarX. Ik ben nu tweedejaars Bos- en Natuurbeheer, maar hiervoor heb ik de docentenopleiding biologie gedaan. Om mijn kennis en ervaring ergens kwijt te kunnen, vind ik het leuk om verschillende dingen naast de opleiding te doen. Zo ook in het bestuur gaan van LaarX!

In mijn vrijetijd ben ik vaak bezig met creatieve dingen zoals: tekenen, schilderen, haken of het maken van kostuums. Maar daarnaast vind ik het ook leuk om de natuur in te gaan, op zoek naar bijzondere planten. Deze passies combineer ik graag, met als resultaat botanische tekeningen.

Ik ben heel benieuwd wat dit bestuursjaar gaat brengen en ik hoop dat we veel leuke (fysieke) activiteiten kunnen organiseren!

Nienke Kuipers – Penningmeester

Hallo allemaal,

Mijn naam is Nienke Kuipers en ben tweedejaars Bos- en Natuurbeheerstudent. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad om meer te leren over planten en ecologische systemen.

Dit jaar vervul ik de rol van Penningmeester in LaarX. Afgelopen bestuursjaar was een gek jaar, waarin we pas na de zomer fysiek lezingen konden organiseren. De fysieke lezingen gaven me veel nieuwe energie. Hierom wil ik nog een jaar in het bestuur van LaarX zitten, om nog meer uit deze fantastische studievereniging te halen. Ik kijk uit naar een bestuursjaar met veel verschillende activiteiten, waar voor iedereen wat leuks tussen zit.

Nando Liklikuwata – Commissaris Media

Hoi,

Ik ben Nando Liklikuwata, samen met Corné Koopmans ben ik de nieuwe Commissaris Media. Ik ben 20 jaar en woon in Amersfoort. Voordat ik dit jaar bij HVHL ben begonnen met de opleiding Bos- en Natuurbeheer heb ik bij Helicon Bos- en Natuurbeheer gestudeerd.

Bij Helicon ben ik mijn hele schoolperiode actief geweest in het PR-team. Hierin heb ik veel over communicatie en media geleerd. Mijn verwachting is dat dit goed van pas komt bij mijn functie als commissaris media.

Naast school ben ik veel bezig met mijn sport kanopolo en mijn vrijetijdbesteding vlakwater en stromend water kanoën. Hierin kan ik mijn passie voor planten goed gebruiken omdat ik vaak op plekken kom waar je meestal minder makkelijk kan komen. 

Dit jaar hoop ik met het bestuur een jaar vol activiteiten te organiseren en persoonlijk meer te leren op het gebied van media.

Corné Koopmans – Commissaris Media

He,

Mijn naam is Corné Koopmans, nieuwe Commissaris Media bij LaarX. Dit jaar ben ik begonnen in het eerste jaar van Bos- en Natuurbeheer met een afgeronde Eco en Wildlife studie. Oorspronkelijk kom ik van een boerenbedrijf uit de Flevopolder. Nu woon ik alweer 4 jaar in Velp. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met natuurfotografie, wildcamera’s, met vrienden op pad en sporten. Mijn hoofdinteresse van soortgroepen ligt bij zoogdieren, insecten en vogels. 

Max van Elsen – Commissaris Studievereniging

Hallo allemaal,

Mijn naam is Max van Elsen, Commissaris Studievereniging van LaarX. Sinds november ben ik het bestuur in gegaan met als grootste doel mensen motiveren en inspireren binnen onze sector. Ik ben 22 jaar oud en zit in het tweede jaar Bos- en Natuurbeheer. Ik kom uit Beers, een klein dorpje bij Nijmegen in de buurt. Tegenwoordig woon ik in Presikhaaf. Ik houd mij vooral bezig met Herpetologie, odonatalogie en wildbeheer. Onderzoek doen in een van deze onderwerpen is dan ook waar ik mij later mee bezig wil houden. Natuur is mijn passie en steek graag mijn handen uit de mouwen. Ik ben ooit geïnspireerd door LaarX en daardoor wil ik het zetzelfde doen voor andere studenten. Dit jaar ga ik samen met dit mooie team ervoor zorgen dat er weer veel te beleven en te leren valt.

Destin den Hertog – Commissaris Studievereniging

Hallo iedereen! 

Ik ben Destin den Hertog, 20-jarige aspirant ecoloog en student Bos- & Natuurbeheer.

Toen natuur een intrede deed in mijn leven wist ik er niet zo’n goede raad mee. De natuur is overweldigend en ik wilde alles leren wat er te leren viel. Een obsessie met de planten en dierenwereld zorgde ervoor dat ik veel van mijn vrije tijd ging steken in leren over natuur. Maar het moeilijkste vond ik om een richting te geven aan mijn nieuwsgierigheid. Wat ga ik leren en wat niet? Maar ook hoe ga ik het leren? Ga ik naar buiten, of duik ik de boeken in? 

Op het MBO maakte ik kennis met LaarX en ik haalde veel voldoening uit de leerzame activiteiten.  
 
Ik ben een naturalist en heb een grote interesse in wetenschap, zowel in het veld als achter de computer. Ik wil graag mensen die interesse hebben in natuur een handje helpen met richting geven aan hun ambities.  
 
Het komende bestuursjaar ga ik samen met Max van Elsen vele activiteiten als lezingen, excursies en veldwerkdagen organiseren. Heb je zelf ideeën? Klop vooral aan! Ik ben een open boek. 

Jorrick Kalter – Commissaris Larenstein

Hallo,

Ik ben Jorrick Kalter en sinds november vervul ik voor LaarX de bestuursfunctie Commissaris Larenstein. Deze nieuwe functie vat de functies Commissaris Duurzaamheid, -Landgoed en -MBO samen. Omdat het best een aanzienlijk takenpakket is deel ik deze functie met Bas van Blitterswijk.

Ik ben 25 jaar oud en zit nu in mijn tweede studiejaar van Bos en Natuurbeheer, dit bevalt mij erg goed. Ik heb een passie voor onder andere bijzondere bomen en ik ga graag de natuur in met gelijkgestemden. Tevens ben ik naast mijn studie ook vaak bezig met houtbewerking of bij scouting te vinden als vrijwilliger.

Bas van Blitterswijk – Commissaris Larenstein

Hallo,

Mijn naam is Bas van Blitterswijk, ik ben Commissaris Larenstein. Ik ga mij bezig houden met de relatie tussen LaarX en het landgoed. Ook wil ik mij in zetten voor de beheercommissie van LaarX.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met kleinschalig cultuurlandschap, landschapselementen en natuurontwikkeling. Dit word mijn 2de jaar als bestuurslid van de vereniging. Aangezien ik al een langere tijd lid ben wil ik wat terug doen voor LaarX. Ik ben er zeker van dat dit een mooi bestuursjaar wordt. Het bestuur is in ieder geval rete gemotiveerd en ik denk dat we de juiste mensen op de juiste plek hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *