Voorstelronde bestuur 2020-2021

Beste leden,

De ALV is weer achter de rug en dat betekend een nieuw bestuur! Tijdens de ALV is het nieuwe bestuur ingestemd en staan wij acht man sterk. Natuurlijk is dit een iets ander jaar dan normaal… Aangezien veel van jullie ons nog niet hebben gezien, willen wij ons even voorstellen. Schaam je niet om ons aan te tikken in de gang voor vragen over LaarX. Wij hopen jullie gauw te zien op een van onze lezingen of excursies!

Carmen van der Valk – Voorzitter

Hallo iedereen,

Ik ben Carmen van der Valk en de nieuwe voorzitter van LaarX! Na vorig jaar in het bestuur mee te hebben gedraaid, leek het me erg leerzaam om er nog een jaar aan vast te plakken.

Als voorzitter hoop ik een mooi jaar tegemoet te gaan waarin we weer volop de kracht van LaarX kunnen benutten en zo veel mogelijk interessante activiteiten voor onze leden en geïnteresseerden te kunnen organiseren. Ik ben ervan overtuigd dat we een bijzonder jaar voor de boeg hebben en dat we als kersvers bestuur met veel enthousiasme onze vereniging weer kunnen laten stralen!

Buiten LaarX doe ik graag buitensporten zoals zeilen, klimmen en surfen. Verder ben ik ook betrokken bij activiteiten om boeren te ondersteunen bij landschapsherstel en werk ik graag in de moestuin. Toekomstplannen zijn voor mij de tropen gecombineerd met sociaal ondernemen.

Tot slot wil ik zeggen: hopelijk zien we velen van jullie terug op onze activiteiten, fysiek én online, en tot snel!

Lotte Talen – Secretaris

Hi!  

Ik ben Lotte Talen en ik ben 21 jaar oud. Momenteel zit ik in het eerste jaar van Bos en Natuurbeheer.

Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd van de opleiding Outdoor & Adventure op het Helicon College in Apeldoorn. Hierdoor is mijn passie voor bergbeklimmen, ijsklimmen en kamperen ontstaan. Tijdens de studie merkte ik ook hoe erg mijn interesse in de ontwikkeling van de natuur groeide.

Na twee jaar gewerkt te hebben wist ik zeker dat ik Bos en Natuurbeheer wilde studeren.

Om naast de studie mij nog meer te kunnen verdiepen in de ‘groene wereld’, leek het mij leerzaam om in het bestuur te gaan bij LaarX. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging als secretaris en hoop met elkaar veel leerzame activiteiten neer te zetten.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten bij de lezingen en excursies!

Joost Heuvelman – Penningmeester

Hallo allemaal,

Mijn naam is Joost Heuvelman en ik ben de nieuwe penningmeester van LaarX. Afgelopen jaar zat ik ook al in het bestuur als secretaris. Het grootste deel van mijn leven woon ik al in het Belgische West-Vlaanderen. Ondertussen ben ik tweedejaars Bos-en Natuurbeheer student met de specialisatie Tropical Forestry op het oog. Later hoop ik ook in de tropen mijn bijdrage te kunnen leveren in de conservatie van soorten, maar ook aan culturen die gebruik maken van de regenwouden.

In mijn vrije tijd ben ik bezig met vleermuizen onderzoek en een heleboel andere projecten. Daarnaast zit ik ook al praktisch heel mijn leven in de KSA (Belgische scouts) waar ik ondertussen ook al aan mijn achtste jaar leiding bezig ben.

Ik hoop dit jaar veel bij te leren door de lezingen en excursies van LaarX en naast facturen te betalen ook te kunnen helpen waar nodig binnen de vereniging.

Bas van Blitterswijk – Commissaris Marketing & Communicatie

Joe!

Mijn naam is Bas van Blitterswijk, ik ben de nieuwe Commissaris Marketing en Communicatie! Ik ben twintig jaar en zit in het eerste jaar van de opleiding Bos- en Natuurbeheer.

Ik woon in Oosterhout een klein dorpje in de buurt van Arnhem en Nijmegen, lekker dichtbij. Hier ben ik dan ook vaak te vinden in de uiterwaarden langs de Waal, of ik ben op pad ergens anders in Europa. Ik ben verliefd op de Europese natuur en hoop er later dan ook mijn werk van te maken.

In mijn vrije tijd ben ik al het een en ander aan het doen met media, zoals podcasts en blogs. Het is een handige vaardigheid voor later. Ik ben al lid sinds mijn 2de jaar op het Helicon. Daarom ben ik dit jaar voor een bestuursfunctie gegaan. Ik wilde graag wat terug doen voor de vereniging die mij zoveel heeft geleerd de afgelopen jaren. Ik hoop een mooi bestuur jaar tegemoet te gaan met dit fantastische team!

Rick Ogier – Commissaris Studievereniging

Hallo,

Ik ben Rick, de nieuwe commissaris studievereniging van LaarX. Ik ben 21 en kom uit het diepe zuiden van ons land, maar woon sinds een jaar ook in Arnhem op kamers.

Na vorig jaar in mijn eerste jaar van de studie BNB gewoon lid te zijn van de vereniging leek het me leuk om mij dit jaar in te zetten als bestuurslid. Mijn grootste passie zijn reptielen en amfibieën, maar heb ook een grote fascinatie door al het andere wat in het water leeft. Naast mijn studie doe ik ook nog triatlon en houd mezelf een beetje bezig in de tuin.

Ik hoop samen met mijn medebestuursleden er ondanks alle gekke omstandigheden een mooi jaar van te kunnen maken, en veel activiteiten te kunnen organiseren.

Jurre Deelstra – Commissaris Landgoed

Hallo,

Ik ben Jurre Deelstra, de nieuwe Commissaris Landgoed van LaarX. Ik ben 19 jaar en woon momenteel in Wageningen. Door drie jaar Eco & Wildlife op het Helicon gestudeerd te hebben was ik als eerstejaars Bos- en natuurbeheer al meer dan bekend met LaarX. Ik volgde zo nu en dan lezingen waar ik met veel plezier naar toe ging. Met deze gedachte op zak leek het me daarom ook erg leuk dit jaar het bestuur in te gaan.

Ik heb een enorme passie voor zowel flora & fauna, maar focus mij het laatste jaar voornamelijk op planten. Verder heeft reizen een speciaal plekje in mijn hart. Een passie voor plant en dier, gecombineerd met het landgoed, lijken mij erg goed samengaan. Ik hoop als Commissaris Landgoed daarom veel goeds te doen voor de soorten die zich op het Kennis Landgoed bevinden. Hopelijk tot snel!

Gerard Molenaar – Commissaris Helicon

Hallo allemaal,

Ik ben Gerard Molenaar, ook dit jaar ben ik de Commissaris Helicon van LaarX. Ik ben 23 en zit in mijn laatste jaar van Eco & Wildlife aan het Helicon. Het afgelopen bestuursjaar is mij erg goed bevallen en vandaar dat ik er ook met plezier mee doorga!

Ik kom uit de Kop van Overijssel en woon sinds een maand weer in Velp. Momenteel loop ik stage bij Staatsbosbeheer in de Achterhoek, waar ik mij bezighoud met het ree-wildbeheer. Ik heb een voorliefde voor vogels en wild.

Verder ben ik er vaak op uit in de natuur en houd ik van wandelen en kamperen. Aankomend jaar ga ik mij weer inzetten om het Helicon, samen met de studenten en docenten, zoveel mogelijk te betrekken bij LaarX. Afgelopen jaar vond ik het super hoe positief Helicon is tegenover LaarX. Hier hoop ik mijn steentje aan bij te dragen en hoop ik weer samen dingen te organiseren!

Nienke Kuipers – Commissaris Duurzaamheid

Hoi!

Mijn naam is Nienke Kuipers, ik ben 21 jaar oud en ik woon in Velp.

Ik ben momenteel eerstejaars Bos- en Natuurbeheerstudent, ben vooral een generalist, maar heb me het afgelopen jaar veel bezig gehouden met planten. Ik ga in mijn vrije tijd dan ook graag op pad om meer te leren.

Dit jaar vervul ik de rol van Commissaris Duurzaamheid. Ik hoop met deze functie vanuit een duurzaam perspectief de LaarX activiteiten te kunnen invullen. Verder kijk ik erg uit naar het helpen organiseren van (fysieke!) lezingen en activiteiten, en hoop ik mijn mede-eerstejaars hierbij te betrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *