Vogelpoten in de sneeuw

De sneeuw is inmiddels weer enigsinds gesmolten maar om het af te leren hebben we voor jullie toch nog een klein sneeuw onderwerpje.
Sneeuw heeft naast het feit dat het erg koud is en je er leuk sneeuwballen van kunt maken ook de leuke eigenschap dat sporen er goed in blijven staan. De politie maakt hier al jaren lang dankbaar gebruik van, maar voor natuurbeheerders kan het ook heel nuttig zijn. Zo kunnen sporen verborgen levende diersoorten (als steenmarters) verraden. Door de sporen vervolgens te volgen kunnen schuilplaatsen ontdekt worden en kunnen deze eventueel effectiever beschermd worden. Ook helpen pootafdrukken bij het bepalen van gedragspatronen.
Helaas geen steenmarter afdrukken maar deze reigerpoten zijn ook leuk. We kunnen er van uitgaan dat het hier een blauwe reiger betreft omdat dit de enige reigersoort is die tot nu toe op het terrein is aangetroffen. Wil je meer weten over de vogels op het landgoed? Houd dan op de landgoed pagina van LaarX in de gaten. Hier verschijnt binnenkort de vogellijst van landgoed Larenstein!
Voor de spoorzoekers onder ons is het wachten op de volgende sneeuwbui. Wie weet wat we dan allemaal zullen ontdekken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *