Laat je gaan, eet een sprinkhaan!

Wel eens een sprinkhaan geproefd? Of walg je van het idee om insecten te eten? Was je vorige week ook bij de introductieweek? Dan is de kans groot dat je een sprinkhaan hebt geproefd. Krokant gefrituurde en licht gezouten Europese treksprinkhanen werden door LaarX tijdens Laarpop  uitgedeeld.


Nu zal je je misschien afvragen waarom LaarX dit deed. Naast dat sprinkhanen uiteraard lekker en gezond zijn is er nog een reden waarom wij sprinkhanen uitdeelden. Insecten zijn namelijk een duurzame vleesvervanger. Voor één kilo kippenvlees is vier kilo (antibiotica) voer nodig, voor dezelfde kilo rundvlees tien kilo veevoer en voor één kilo rupsen is slechts drie kilo plantaardig voer nodig. (http://duurzaaminsecteneten.nl/insecten-eten/duurzaam/).
Voor degene die geen trek hadden in een sprinkhaan waren er bij ons ook biologische broodjes knakworst te verkrijgen.


Landelijk organiseert de organisatie ‘Studenten voor Morgen’ een wedstrijdje: Welke studievereniging verzint de meest ludieke, effectieve of populaire introductie stunt? Wij vanuit LaarX deden dit jaar ook mee. Een duurzame stunt kun je de sprinkhanen actie wel noemen. Vond je onze sprinkhanen actie leuk en lekker stem dan op LaarX via https://www.facebook.com/duurzameintro/app_126231547426086 


Ook de rest van de week was LaarX her en der aanwezig. Op de woensdag kwamen BNB studenten ons tegen op de Veluwezoom zoekend naar macrofauna voorkomend in de heide. In de avond kon men met ons mee op zoek naar vleermuizen en nachtvlinders. Als afsluiter kon men zelf broodjes bakken bij het LaarX kampvuur. Op de donderdag waren wij tijdens de fietstocht te vinden op het landgoed. Met een groot schepnet werden er fascinerende waterbeestjes gevangen. Ook met de vlindernetjes zijn er leuke insecten gevangen, zoals de bruine glazenmaker. Al met al een educatieve post waar veel belangstelling voor was. 

Het was een geslaagde, leuke en vooral duurzame introductie week. Volgend jaar weer! 

Tekst: Erik Versluijs & Gijs Bouwmeester
Foto’s: Erik Versluijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *