Het is zover!! Het nieuwe LaarX bestuur.

De bestuurswisseling heeft plaatsgevonden en het oude bestuur heeft een stokje doorgegeven aan een nieuwe groep studenten.


Laten we beginnen met de voorzitter:

Mijn naam is Michiel Elderenbosch en ik ben 22 jaar. Van oorsprong kom ik uit Assen maar woon sinds 2.5 jaar nu in Velp en volg de opleiding Bos en- Natuurbeheer. Ik zit in het derde jaar en ben nu bezig met m’n Major Natuur en Landschapstechniek. Voor Larenstein heb ik al een MBO opleiding Bos en- Natuurbeheer gedaan op het AOC-Terra in Meppel. Deze opleiding was mij te praktisch en wilde graag verder leren. Zelfs na Larenstein ben ik waarschijnlijk nog van plan om wellicht Wageningen of Groningen op te zoeken en daar verder te studeren.


Mijn passie zijn vogels. Daar ben ik achter gekomen na een stage bij Vogelringstation Menork in Friesland. Hier heb ik veel ringwerkzaamheden gedaan en dat heeft er toe geleid dat ik nu nog steeds actief ben op ringgebied. Ik ben druk bezig met oefenen zodat ik over een tijdje mijn eigen ringvergunning kan krijgen. Vanaf april 2015 zit ik waarschijnlijk samen met Piet Admiraal (ook Larensteiner) 3 maanden lang op Antikythera (Griekenland) om daar een ringstage te volgen. Hier heb ik echt super veel zin in en kan bijna niet wachten tot het zover is.
Mijn rol binnen LaarX is dat ik de voorzitter mag zijn voor een jaar. Ik wil LaarX nog bekender maken door middel van allerlei leuke lezingen en activiteiten op Kennislandgoed Larenstein. Zo zou ik graag willen dat er een nestkast voor kool/pimpelmezen word voorzien van een camera zodat we een  livestream in de kantine hebben! Dit is een van de middelen die ik wil gebruiken om LaarX nog meer bekend te maken bij de studenten op school. Ik heb al gemerkt dat dit bestuur vol zit met ideeën en zie er naar uit om deze te realiseren. Verder wil ik een leuke tijd met de rest van het bestuur doormaken, samen LaarX naar een hoger niveau tillen en je leert er op persoonlijk vlak ook nog eens erg veel van.
Tot ziens bij een van onze lezingen!

De Penningmeester/ secretaris:Mijn naam is Lex Plasmans ik ben de nieuwe penningmeester van Laarx. Ik ben 23 jaar en tweedejaars BNB student op VHL. Voordat ik hier studeerde heb ik 4 jaar ‘Ecology & Wildlife Studies’ gestudeerd op Helicon Velp. Hiervoor ben ik in 2012 een half jaar naar Ecuador op stage geweest.  Mijn passie voor tropische natuur is daar ontstaan, heb ik gekozen om hier naar VHL te komen voor de major ‘Tropical Forestry’. Naast natuur in verre oorden ben ik ook breed georiënteerd en vind ik al sinds mijn jeugd natuur waar het ook is interessant. Ik hoop dat ik dit ook toe kan passen binnen het bestuur vaan Laarx en de lezingen. Ik ben in het eerste jaar van de opleiding veel aanwezig geweest bij Laarx activiteiten en ken het belang verrijkende kennis naast de colleges. Ik wil graag die traditie van Laarx uitdragen en mijn steentje bijdragen binnen de vereniging en de school.
De Commissaris duurzaamheid: 
Mijn naam is Joram Goth 21 jaar oud.
11-11-2014 ben ik verkozen tot Commissaris duurzaamheid voor de periode 2014-2015
Duurzaamheid inspireert mij, het maakt mij bewuster van de wereld om mij heen en ik laat graag mensen bewuster/positiever denken.
Graag zou ik Laarx stimuleren meer inkomsten te generen, zodat er meer bijzondere sprekers en excursies uit deze inkomsten kunnen worden betaald.
Ook zonder geld nodig ik graag samen met het bestuur nieuwe van Laarx gastsprekers uit, niet alleen voor BNB maar ook voor LWM,T&L en de opleidingen uit Wageningen.
Ik ben altijd nieuwsgierig naar alles. vooral in combinatie met natuur.
Naast mijn functie ben ik ook gevorderd imker en heb hier ook mijn eigen bedrijf: BijenKoning wat tevens mijn bijnaam is.
Help mij duurzaamheid klein of groot zichtbaarder maken!
Heb je ideeën of ben je gewoon enthousiast(over duurzaamheid)?
Stuur gewoon een mail!
Dan de commissaris studievereniging:

Naam: Guus Jenniskens
Leeftijd: 21
Opleiding: Tweede jaar van BNB, ga NLT doen als major.
Functie: Commissaris studievereniging
Interesses: Mijn grootste hobby is vogelen, maar daarnaast houd ik me ook steeds meer bezig met andere soortgroepen zoals vlinders en libellen. Verder ben ik vrijwilliger bij de waterscouting in Roermond, waar ik ook vandaan kom en waar mijn ouders nog steeds wonen.
Toekomst voor LaarX: Een groeiend aantal bezoekers, wekelijks interessante lezingen en ook regelmatige leuke en leerzame excursies voor onze leden.
Toekomst voor mijzelf: Later zou ik graag beheerder worden van een groot natuurgebied zoals De Meinweg.
Daarna de functie Marketing en communicatie:

Naam: Tessa Jonker
Leeftijd: 20
Opleiding: Tweede jaar van BNB, ik ga ITT doen.
Functie: Marketing en Communicatie
Interesses: Mijn hobby is alles dat met klassieke auto’s te maken heeft. Verder houd ik ook van de natuur, maar ik heb er nog niet zo veel verstand van. Ik ben me steeds meer aan het verdiepen in vooral vogels.
Toekomst voor LaarX: Meer bezoekers bij de lezingen, en ook eens in de zoveel tijd een lezing die ook interessant is voor T&L en LWM studenten.
Toekomst voor mijzelf: Ik zie mijzelf later werken in een groot houthandel bedrijf zoals Pontmeyer of Jongeneel in een functie waarbij ik regelmatig naar het buitenland mag.
 
En dan nu het grote nieuws. We hebben er een nieuwe functie bij !
De Commissaris Helicon
Ik ben Piet van den Bemd ,
19 jaar en zal dit bestuurs jaar voor LaarX  een nieuwe functie vertegenwoordigen: Commissaris Helicon.

Deze functie is ingebracht om ook studenten van het Helicon meer betrokken te laten raken met LaarX.

Verder heb ik afgelopen jaar mijn Diploma Bos- en Natuurbeheer behaald, en heb ik besloten om de studie Ecology and Wilflife mangement ook nog op het Helicon te volgen. 

De reden dat ik deze 2e studie ben begonnen is omdat ik erg geïnteresseerd ben in Zeezoogdieren op het Noordelijk halfrond, daarom probeer ik een hoop vakanties in canada en Scandinavië door te brengen.

Verder heb ik  als hobby’s karper vissen en jagen


De Commissaris Landgoed:

Mijn naam is Thijs Damen. Ik ben 23 jaar oud en zit in het 3e jaar van BNB.
Ik neem dit jaar de functie Commissaris Landgoed voor mijn rekening. Mijn hobby’s zijn: Zeilen bij de waterscoutingvereniging waar ik leiding ben, fotografie en natuur. Ik ben vooral bezig met insecten en zit daarom ook bij de insectenwerkgroep in wageningen. Ik ben veel op het landgoed te vinden en ben nu ook bezig om actief de soortenlijsten van het landgoed bij te houden en te updaten. Kom vooral eens kijken als we weer een dagje strooisel gaan onderzoeken!

Eén reactie op “Het is zover!! Het nieuwe LaarX bestuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *