De radio op bezoek

Gisterochtend kwam Jeannette Parramore van het radioprogramma Vroege vogels langs om een reportage te maken over ons mooie landgoed. Een tijd geleden hebben wij het landgoed aangemeld als ”tuinreservaat”. Tuinreservaten is in het leven geroepen door Vroege vogels en omvat een groot aantal Nederlandse tuinen die stuk voor stuk kleine natuurgebiedjes zijn. En zo werd er via Floris Moolenbeek een interview geregeld. En zo geschiedde het dat Floris samen met Jurgen Rotteveel een rondleiding gaf over het landgoed en ook vertelde over het vogelring project van Floris.

Vroege vogels is iedere zondagochtend te beluisteren van 08:00 tot 10:00 op radio 1. Het item over het landgoed Larenstein wordt komende zondag uitgezonden.


Tekst en foto’s: Jurgen Rotteveel.

Link Tuinreservaten van Vroege vogels: http://vroegevogels.vara.nl/Tuinreservaten.952.0.html

Eén reactie op “De radio op bezoek

 1. LS, leuk item op Vroege Vogels radio gisteren, ik heb een vraag.. met betrekking tot het voornemen om vanaf volgend jaar de opgehangen nestkasten regelmatig te controleren.
  Graag zouden wij die gegevens ontvangen om ze samen met 15.000 andere nestkasten die in NL jaarlijks gerapporteerd worden, te publiceren.
  Sinds 2009 doe wij dit jaarlijks. Meer achtergrond over ons en onze publicaties zie: http://groups.yahoo.com/group/NESTKAST/

  graag jullie reactie naar nestkast@nioo.knaw.nl

  alvast bedankt, met vriendelijke groet
  Leo Ballering
  NESTKAST, et landelijk NEtwerk voor STudies aan nestKASTbroeders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *