Bestuur 2019-2020, even voorstellen

Dag LaarX’ers

Eind november was het weer zover: de ALV is geweest en dat ging gepaard met een bestuurswissel. Omdat wij het belangrijk vinden dat jullie weten wie er voor jullie elke week bezig zijn met het organiseren van lezingen, excursies en andere evenementen, zullen wij ons even voorstellen. We zijn dit jaar met negen bestuursleden het grootste bestuur ooit, dus we gaan er met ons allen lekker tegenaan! Mocht je nog vragen hebben aan ons, spreek ons eens aan op school of stuur een mailtje. We staan je graag te woord en het lijkt ons leuk om jullie te ontmoeten, bijvoorbeeld onder het genot van een drankje in Sem Café. Namens het hele bestuur: veel lees plezier en hopelijk tot snel!

Bruno Jonge Poerink – Voorzitter

Hello,
Ik ben Bruno Jonge Poerink, de nieuwe voorzitter van LaarX. Ik ben 23 jaar en woon in Arnhem. Afgelopen jaar ben ik al bestuurslid geweest en heb ik met veel plezier de functie van Commissaris Landgoed en Duurzaamheid vervuld. Momenteel ben ik tweedejaars Bos- en Natuurbeheer student met een grote passie voor vogels en planten. Deze passie combineer ik graag met fotografie. Ik ben vaak buiten te vinden, voornamelijk met mijn camera en verrekijker om de nek. Ik hoop met mijn medebestuursleden een mooi jaar neer te zetten voor LaarX. Met grote events en spannende excursies, aangezien we negen man sterk zijn vermoed ik dat dit ook zeker gaat lukken. Samen met de leden gaan we een topjaar maken! Hopelijk tot snel bij een lezing of excursie.

Excursie naar het Reichswald Duitsland – Anne Lenters, 2019

Joost Heuvelman – Secretaris

Hallo,
Ik ben Joost Heuvelman, de nieuwe secretaris van LaarX. Dit kwam vanuit een passie voor natuur en wetenschap. Op dit moment ben ik eerstejaars Bos en Natuurbeheerstudent op Van Hall Larenstein. Vanaf mijn eerste week als student ben ik mee geweest op excursies van LaarX naar de Veluwezoom en vervolgens naar zowat elke lezing geweest die er was. Naast student ben ik ook een echte KSA’er (een jeugdbeweging in België) en compleet gefascineerd door reptielen, marine biologie en de Midden-Afrikaanse regenwouden. Groetjes Joost

Lekker warm in een korte broek – Bruno Jonge Poerink 2019

Bart Aleven – Penningmeester

Hallo allemaal!
Mijn naam is Bart Aleven, 20 jaar oud en ik kom uit het mooie en rustige dorpje Doornenburg gelegen tussen, de splitsing van de Rijn en de Waal. Ik ben tweedejaars Bos- en Natuurbeheerstudent. Hiervoor heb ik de Havo afgerond en heb ik gekozen voor deze opleiding. Sinds mijn jeugd heb ik al een passie voor natuur en ben ik graag zoveel mogelijk buiten. In mijn leven buiten school ben ik voornamelijk bezig met mijn werk en de schutterij waar ik inmiddels al meer dan vier jaar mee bezig ben. Ook ben ik altijd in voor een gezellig biertje in de kroeg met vrienden. Voor het komende jaar ga ik aan de slag als Penningmeester, waar ik ongelooflijk veel zin in heb. Ik wil dit jaar ook mijn steentje bijdragen aan de verschillende activiteiten en lezingen die worden georganiseerd. Tijdens de lezingen sta ik klaar met een lekker bakje koffie of thee.
Ik hoop jullie snel een keer te zien!

Rondje in de pauze op het Landgoed – Bruno Jonge Poerink 2019

Sanne van Haarlem – Commissaris Marketing & Communicatie

Hoi LaarX-lezers,
Mijn naam is Sanne van Haarlem, 22 jaar, en dit jaar mag ik commissaris Marketing en Communicatie zijn. Ik zit nu in het tweede jaar van Bos- en Natuurbeheer aan Van Hall Larenstein. Vorig schooljaar ben ik lid van LaarX geworden en werd ik in de loop der tijd steeds enthousiaster over een eventuele bestuursfunctie.

Voordat ik een jaar geleden naar Velp ben verhuisd woonde ik in Friesland. Hier heb ik onder andere MBO Milieu en Watermanagement gedaan in Leeuwarden. Verder houd ik van watersporten, natuur en dieren.

Dit jaar wil ik mij met veel motivatie inzetten voor deze functie. Ik hoop hierbij mensen te mogen verbinden met LaarX en te enthousiasmeren om hun kennis en passie voor natuur te delen. Ik zal mede de contactpersoon zijn tussen de leden/niet-leden en LaarX. Dit onder andere door middel van het beheren van de online platforms en het maken van de posters rondom school. Samen met ons bestuur hoop ik zoveel mogelijk leerzame en interessante lezingen en excursies te organiseren.

Lunch in een graanveld, Polen – Bruno Jonge Poerink 2019


Willem Hoogland – Commissaris Studievereniging

Hallo allemaal!
Mijn naam is Willem Hoogland en ik ben geboren en getogen in Ternaard, een dorpje aan de noordelijke Waddenkust in Friesland. Van kinds af aan ben ik altijd al graag in de natuur geweest. Na mijn middelbare school heb ik mbo Water & Milieu gestudeerd in Leeuwarden. Na een aantal stages bij waterschappen, Staatsbosbeheer en een buitenlandse stage in Malta kwam ik erachter dat ik toch liever meer met natuur en ecologie wilde doen en verder wilde kijken dan Leeuwarden. Zo zit ik inmiddels in het tweede jaar van hbo Bos- en Natuurbeheer aan Hogeschool Van Hall Larenstein, wat mij nog steeds erg goed bevalt! In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit om nieuwe gebieden te verkennen, nieuwe soorten te zien of om simpelweg van de natuur te genieten. Hiernaast ben ik ook vrijwillig vogelteller. Na een eerste halfjaar als Commissaris Studievereniging bij LaarX te hebben gedraaid, hoop ik ook dit jaar weer vele leuke en leerzame activiteiten voor jullie te organiseren. Hopelijk zie ik jullie bij de volgende lezing of excursie! Mocht je zelf een suggestie hebben voor een lezing, schroom dan niet om mij hiervan op de hoogte te brengen!

Kanoën op de Bierbza, Polen – Willem Hoogland 2019

Bram van den Bor – Commissaris Studievereniging

Mijn naam is Bram van den Bor, ben 21 jaar en kom uit Ugchelen. Na het behalen van mijn MBO-diploma Bos- en Natuurbeheer op Helicon heb ik besloten naar Van Hall Larenstein te gaan. Op het moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding Bos en Natuurbeheer. Ik ben graag buiten en mijn hobby’s zijn onder andere werken in mijn moestuin en kanoën. In het eerste jaar van mijn opleiding heb ik erg genoten van de lezingen en de excursies. Daarom heb ik besloten om in het tweede jaar in het LaarX bestuur te gaan. Ik hoop samen met Willem veel interessante en vooral leuke lezingen en excursies te organiseren.

‘Wat een mooie muts heeft die knul’ – Bruno Jonge Poerink 2019

Shen Vallipuram – Commissaris Landgoed & Duurzaamheid

Hoihoi,
ik ben Shen Vallipuram, Commissaris Landgoed & Duurzaamheid. Ik zit in het 2e jaar Bos- en Natuurbeheer en ga toegepaste ecologie doen. Voordat ik met de opleiding begon, was ik organisator en participant van intersectionele protesten en demonstraties in Groningen en Leeuwarden. Vooral de klimaatprotesten zijn in dit geval relevant, omdat ik deze passie wil voortbrengen als mijn functie op het gebied van duurzaamheid.
Daarnaast ben ik een groot fan en verzamelaar van vleesetende planten en orchideeën. Momenteel bevat mijn collectie 80 soorten uit vrijwel alle continenten. Met deze passie voor soorten en habitats ben ik aan de studie begonnen en zal hopelijk ook zichtbaar worden bij mijn werk in LaarX.

Onderzoek op de Hoge Veluwe – Shen Vallipuram 2019

Carmen van der Valk – Commissaris Landgoed & Duurzaamheid

Hallo daar!
Ik ben Carmen, 25 jaar en ik ben dit jaar eerstejaars student bos- en natuurbeheer op VHL. Na een lang verblijf in een natuurreservaat in Zuid-Amerika wist ik zeker dat ik deze studie wilde gaan doen. Het is een super interessant vakgebied waar je alle kanten mee op kunt en dat is juist ook zo waardevol aan LaarX. Ik hoop dat we dit jaar veel leuke en interessante lezingen en excursies kunnen organiseren. Ook zou ik graag willen dat er meer bewustwording op de opleiding gecreëerd wordt met betrekking tot natuurlijke manieren van bosbouw en beheer. Zelf werk ik mee aan een aantal natuurherstel projecten met agrariërs en studenten vanuit de principes van permacultuur, de ultieme manier van een positieve verandering in het model van onze samenleving!

Rondje op het Landgoed – Bruno Jonge Poerink 2019

Gerard Molenaar – Commissaris Helicon

Hallo hallo,
Ik ben Gerard Molenaar en de nieuwe Commissaris Helicon. Ik ben 22 jaar en studeer Eco & Wildlife aan het Helicon. Ik ben geboren en getogen op een kleine schapenboerderij in de Kop van Overijssel en ben nu woonende in Velp. Sinds ik vorig schooljaar aan mijn opleiding begon ben ik regelmatig bij LaarX lezing geweest. Sinds ik mee ben gegaan met de Polen-reis afgelopen zomer wilde ik meer betrokken raken bij de vereniging so here I am! In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit om zowel vogels als wild te zoeken, te wandelen of om te kamperen. Ik ben met mijn opleiding erg buitenland gericht, hoewel ik ook overweeg door te stromen naar het HBO. Met zowel landen als natuurtypes waar ik van hou heb ik een enorme bias voor sneeuw; ik hou van noordelijke landen als Canada en Noorwegen. Voor ik met mijn opleiding begon heb ik hier ook rondgereisd. Met mijn functie hoop ik het Helicon meer te betrekken bij lezingen en evenementen. Uiteraard hoop ik ook Helicon studenten meer te betrekken bij LaarX!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *