Even voorstellen

Het LaarX-bestuur van 2014-2015 is onlangs teruggetreden en zoals gebruikelijk is het eerste blog van het nieuwe bestuur een blog waarin wij onszelf allemaal kort voorstellen. Omdat het hier een interim-bestuur betreft waarin enkele bestuursleden van vorig jaar zitting hebben, zullen er een aantal oude bekenden langs komen naast de nieuwe gezichten. Deze nieuwe ploeg heeft er ontzettend veel zin in en we hopen jullie dan ook in groten getale te zien op de komende lezingen, excursies en ALV’s! 

Merijn Kuiper – Voorzitter
 
Afgelopen schooljaar ben ik begonnen op Larenstein met de opleiding Bos- en Natuurbeheer. Dat ik voor deze studie gekozen heb komt doordat ik eigenlijk altijd buiten ben. Waar ik vroeger met een bootje door het moeras voer geef ik nu excursies bij het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op mijn 16e  ben ik begonnen aan de opleiding Bos en Natuurbeheer op het MBO en daar kwam ik er achter dat ik naast het praktijkwerk ook de achterliggende gedachte erg interessant vind. Dat ik naar Larenstein zou gaan was dus al snel duidelijk. Via-via hoorde ik al snel van Laarx en de lezingen zijn nog leuker dan dat mij verteld werd. En wat is er nu leuker dan een bestuursfunctie in deze vereniging?! Omdat ik het excursies geven en het praktijkwerk toch een beetje mis, heb ik er nu voor gekozen om toch van opleiding te wisselen. Dat maakte echter wel dat een bestuursfunctie er niet in zou zitten. Door omstandigheden is er een interim-bestuur ontstaan wat voor mij de mogelijkheid schepte om toch iets voor LaarX te kunnen betekenen. Als voorzitter van dit interim-bestuur heb ik erg veel zin om dit half jaartje actief te zijn voor de vereniging waarbij de focus natuurlijk ligt op het vinden van een goed bestuur en het behouden van de tot nu toe behaalde doelen van de vorige besturen. 
Lex Plasmans – Penningmeester & secretaris
Ik ben Lex Plasmans en ik ben de penningmeester van Laarx. Dit was ik ook in het vorige bestuur mijn functie, maar om LaarX niet zonder penningmeester te laten zitten, heb ik er voor gekozen om mijn functie te blijven bekleden tot  februari.  Ik ben momenteel derdejaars student BNB op VHL. Voordat ik hier studeerde heb ik 4 jaar ‘Ecology & Wildlife Studies’ gestudeerd op Helicon, Velp. Voor deze opleiding ben ik in 2012 een half jaar in Ecuador geweest voor een stage. Omdat hier mijn passie voor tropische natuur is ontstaan, heb ik er voor gekozen om naar VHL te komen voor de major ‘Tropical Forestry’. Naast natuur in verre oorden ben ik ook breed georiënteerd en vind ik al sinds mijn jeugd natuur, waar het ook is, interessant. Ik hoop dat ik dit ook toe kan passen binnen het bestuur van Laarx en de lezingen. Laarx heeft speelt een grote rol bij het aanbieden van verrijkende kennis naast de colleges. Ik wil graag die traditie van Laarx uitdragen en mijn steentje bijdragen binnen de vereniging en de school.
Lotte Ballering – Commissaris Duurzaamheid
Mijn naam is Lotte Ballering. Ik ben 18 jaar oud en ik zit in het 1e jaar van BNB. Ik ben verkozen tot Commissaris duurzaamheid in het interim-bestuur van 2015-2016. Ik ben een zeer gemotiveerde en actieve studente die smult van kennis. Van jongs af aan is het mij met de paplepel naar binnen gegoten: met de aarde moet je voorzichtig omgaan. De afgelopen jaren ben ik me hier steeds bewuster van geworden, zeker omdat je de afgelopen jaren ziet dat de aarde het moeilijk heeft. Een Beetje extra duurzaamheid kan geen kwaad en daarom ga ik met veel positieve energie proberen de mensen om mij heen en mijzelf natuurlijk, wat bewuster te laten leven. De wereld verander je met baby stapjes tegelijk dus dit jaar ga ik proberen met kleine acties in en rond de school studenten te stimuleren tot een duurzaam leven. Ook ga ik mijn best doen om een aantal duurzame lezingen te organiseren. Heb je ideeën of ben je gewoon enthousiast(over duurzaamheid)? Stuur gewoon een mail aan lotteballl@hotmail.com!
 
Tijmen den Ottelander – Commissaris Communicatie & Marketing
 
Het is allemaal begonnen in 2003. Mijn vader wist mij te strikken voor een vogelexcursie naar de Zouweboezem te Ameide. Eén magnifieke vogel, de Roerdomp, deed mij vervolgens elke week het veld ingaan opzoek naar vogels. In de jaren daaropvolgend werd ik steeds fanatieker en kwamen ook de oude opschrijfboekjes van mijn vader naar boven! Planten? Dat heb je mij nooit verteld Pa!? Boeken vol en ik maar braaf invoeren op waarneming.nl. En ja hoor daar was de tweede grote passie ontstaan! Opzoek naar planten en het leren determineren van de planten. Na wilde avonturen in Brabant bij de Sporthogeschool ben ik uiteindelijk toch beland op Hogeschool Van Hall Larenstein. Ik ben inmiddels derdejaars student Bos- en Natuurbeheer. LaarX heeft mij tot nu toe veel geboden. Veel interessante lezingen van geleerden en gepassioneerde mensen uit het vak, maar daarnaast ook zeker de gezelligheid en het huiselijk gevoel. Het is daarom ook dat ik nu Commissaris Communicatie ben in het interim-bestuur. LaarX is een prachtig initiatief van gepassioneerde studenten die iets extra’s willen doen buiten de colleges om! Ik nodig jullie daarom ook graag uit bij alle leuke colleges, excursies en activiteiten die LaarX het hele jaar door organiseert voor de studenten. Ik zal in ieder geval mijn stinkende best gaan doen om LaarX verder op de kaart te zetten binnen en buiten school.
Wender Bil – Commissaris Studievereniging
 
Mijn naam is Wender Bil en ik ben momenteel 20 jaar oud. Binnen het interim-bestuur van 2015-2016 vervul ik samen met Guus de functie van commissaris studievereniging. Ik ben op de opleiding bos- en natuurbeheer beland nadat ik na vele jaren in het veld rondlopen een grote interesse in het fenomeen natuurbeheer had opgebouwd. Zaken waar ik mij naast deze opleiding mee bezighoud zijn het inventariseren en ringen van vogels. De meeste ringprojecten waarbij ik betrokken ben bevinden zich binnen Friesland (waar ik van oorsprong vandaan kom), maar ook op landgoed Larenstein ben ik hiermee actief. Het uiteindelijke doel van mijn bijdrage aan deze projecten is het begrijpen van keuzes die de individuen binnen soorten maken. Mijn doel binnen LaarX is om inspirerende sprekers binnen te halen, liefst met een variërende kijk op zaken als natuurbeheer. Hiermee hoop ik mensen verschillende zienswijzen te laten begrijpen.
 

Guus Jenniskens – Commissaris Studievereniging

 
Ik ben Guus Jenniskens. Ik ben derdejaars student Bos- en Natuurbeheer en ik volg momenteel de major NLT. Ik ben geboren en getogen in Roermond, en was daar als klein kind al te vinden in de natuur. Hier is ook mijn interesse in vogels ontstaan, mijn grootste passie. Naast vogels hou ik mij ook steeds meer bezig met andere soort groepen als libellen en vlinders. Buiten de natuur ben ik actief bij een waterscouting-vereniging in Roermond. Afgelopen jaar heb ik deze functie ook vervuld en dit jaar ga ik samen met Wender Bil verder om er samen iets moois van te maken, hopelijk voor volle zalen! Toekomst voor LaarX: een groeiend aantal bezoekers, naamsbekendheid, wekelijks interessante lezingen en ook regelmatig leuke en leerzame excursies voor onze leden.
Piet van den Bemd – Commissaris Helicon
 
Sommigen zullen zich mij misschien nog wel herinneren van het afgelopen bestuursjaar. Ik heb vele avonden samengezeten met Rebecca Wielink (oud bestuur en actief in de RVA), denkend over ideeën om het Helicon meer te betrekken bij LaarX en zo de drempel lager te leggen voor MBO-studenten om bij LaarX en HBO-onderwijs betrokken te raken. Ruim een jaar geleden is zo het idee ontstaan om binnen het bestuur van LaarX een Commissaris Helicon aan te stellen. Die zou het promotie werk op zich nemen en het aanspreekpunt zijn voor docenten, studenten en andere belangstellenden bij Helicon. Een jaar verstrek en er is veel gebeurd. We zijn blij te zien dat er wekelijks fanatieke leerlingen van het Helicon de college zaal binnenlopen. Dit is echter nog niet voldoende voor mij en vandaar het besluit om nog een bestuursjaar mee te draaien voordat ik mijn stokje overdraag. Graag zie ik nog meer MBO studenten op de interessante en leerzame lezingen verschijnen. Ook wil ik de banden met Helicon versterken zodat er vanzelf interesse vanuit de studenten komt en ze uit zichzelf wekelijks naar de lezingen van LaarX zullen komen. Dit is waar ik komend jaar weer hard mee aan het werk zal gaan. Tenslotte is en blijven onze georganiseerde lezingen een verrijking voor iedere student.
 
Bouke ten Cate – Commissaris Landgoed

Al sinds mijn vroege jeugd ben ik een fanatiek natuurliefhebber. Het begon allemaal met een passie voor vogels maar in de loop der jaren zijn daar reptielen, amfibieën en orchideeën bijgekomen. Ik ben inmiddels 30 jaar oud en ben derdejaars student Bos- en Natuurbeheer (major Natuur- en Landschapstechniek). Ik ben al sinds ik studeer aan VHL actief betrokken bij LaarX. Ik vind het een zeer waardevolle vereniging voor de studie BNB en ik heb nog bijna geen lezing gemist. Bij het bezoeken van de lezingen heb ik ontzettend veel kennis maar ook veel waardevolle contacten opgedaan. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om zo veel mogelijk lezingen te bezoeken! Als Commissaris Landgoed ga ik natuurlijk via de blog van LaarX alle belangrijke ontwikkelingen en interessante zaken omtrent het Landgoed onder het voetlicht brengen. Verder wil ik studenten actief betrekken bij beheer op het landgoed, zoals in het verleden is gebeurd bij het aanleggen van de broedwanden voor de ijsvogel en in de toekomst hopelijk met het aanleggen van broeihopen voor ringslangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *