11-11-11

Van oudsher het “gekkengetal” (een woord dat overigens precies 11 letters heeft) geassocieerd met lol en zottigheid. Maar dit jaar heeft studievereniging LaarX eens besloten het helemaal anders te doen. In het kader van de Nationale dag van de duurzaamheid (11-11-11) organiseren studievereniging LaarX en VHL de Landgoed Larenstein Duurzaamheidsweek. Een uiterst serieuze aangelegenheid….maar natuurlijk wel met een uniek LaarX tintje.

Wat kun je allemaal van ons verwachten? Zoals je van ons gewend bent zij er natuurlijk verschillende lezingen. Met dank aan Daan van der Linden hebben wij dinsdag een speciale lunch lezing van Jean Thie. Hij is vooraanstaand Canadees ecoloog en geeft ons een Canadese kijk op milieuproblematiek. Die zelfde avond is er een Workshop over Verenigde Naties en duurzaamheid gegeven door speciale jongerenvertegenwoordiger VN (Nationale Jeugd Raad) Lieset Medders. Zij zal aan het tijdens deze workshop ideeën verzamelen die worden voorgelegd aan de VN. Als LaarX spelen wij het namelijk graag op hoog niveau!

Maar we doen nog meer! Zo gaan we een begin maken met afvalscheiding op school en laten we zien hoe duurzaam de kantine is. maar duurzaamheid doe je niet alleen! Dus nemen we je graag mee naar de HAN waar op vrijdag 11-11-11 een duurzaamheids dag word georganiseerd.

Nog meer doen? ja wij organiseren ook nog wel meer….maar het zou zonde zijn als ik hier alles al zou verklappen. De rest moet je maar ervaren. En wil je zelf nog meer doen, kijk dan op de site van de dag van de duurzaamheid. Daar vind je tips en andere activiteiten in het kader van duurzaamheid. Nog meer tips vind je ook op de website van LaarX. Genoeg te doen en te beleven dus! Geniet van de week van de duurzaamheid en maak het vooral niet te zot.

Tekst: Tim van Leeuwen

Foto: Annemieke Slootweg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *