Voorstellen: Een nieuw bestuur (2017-2018)

Voorzitter

Hallo, ik ben Omar Pokorni, 29 jaar en eerstejaars student Bos- en natuurbeheer. Ik ben opgegroeid op Schouwen-duiveland (Zeeland), maar woon nu in Didam (Gelderland). Na de middelbare school heb ik Laboratoriumtechniek gestudeerd, maar daar bleek mijn passie niet te liggen. Vervolgens heb ik de opleiding Toegepaste Biologie aan het Helicon in ‘s-Hertogenbosch gedaan. Na het behalen van mijn diploma ben ik naar Van Hall Larenstein gekomen om door te leren. Mijn interesse ligt vooral bij de ecologie en na de studie wil ik dan ook als ecoloog aan de slag bij een ecologisch adviesbureau. Per 1 december 2017 ben ik de nieuwe voorzitter van LaarX. Naast mijn voorzitterschap bij Laarx houd ik samen met Naomi Oostinga de Facebookpagina van de opleiding Bos- en natuurbeheer bij en ben ik lid van de KNNV. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met de wilde flora van Nederland. Ik ben voorzitter geworden omdat ik het prettig vind bij te kunnen dragen aan LaarX  en haar activiteiten.

Als je me ziet, spreek me dan gerust eens aan wanneer je meer over LaarX of over mij wilt weten!

 

Penningmeester/secretaris

Ik ben Jeffrey Altorf, geboren en getogen Bosschenaar, afgestudeerd onderzoeker ‘natuur en milieu’ aan Helicon Den Bosch en liefhebber van eolische afzettingen tijdens het Weichselien. Door al mijn gelopen stages heb ik verstand van belangrijke zaken zoals bier brouwen tot aan milieukundige monstername. Het breed geïnteresseerd en onderlegd zijn is ook terug te zien in mijn karakter. Het liefst zou ik van alles verstand hebben, maar op dit moment ga ik mij toe spitsen op financiën en nog veel belangrijker misschien, koffie zetten. Aankomend jaar word ik namelijk penningmeester van deze geweldige studievereniging.

Ik hoop iedereen nog vaak te zien en tot snel.

 

Commissaris marketing en communicatie

Hoi, Mijn naam is Koen Veldhuis, 25 jaar. Ook ik ben eerstejaars student Bos- en natuurbeheer. Ik kom uit Arnhem en heb ook in Duiven gewoond. Ik heb geen relevante achtergrond, ik heb de koksopleiding afgerond. Na een aantal jaar werken bleek dat dit niet is wat ik wil doen. Het buiten zijn bleef aan mij knagen en dit is een van de redenen waarom ik deze opleiding heb gekozen. Ik ken de waardevolle natuur in de omgeving goed en ben hier dan ook graag. Wat ik ook graag doe is fietsen, vooral lange afstanden fietsen in het buitenland. Graag wil ik mijzelf specialiseren op rivierlandschappen en hier ook veel mee bezig zijn. Uiterwaarde in de directe omgeving van Arnhem en Duiven bezoek ik dan ook graag. Binnen LaarX ontwerp ik de posters die in school en digitaal worden verspreid. Voor vragen en meer informatie, spreek mij gerust even aan.

 

Commissaris studievereniging

 

Hoi hoi, ik ben Cathelijne Jansen, 19 jaar en kom uit de Ooijpolder. Ik zit in het tweede jaar bos- en natuurbeheer. Na een tussenjaar ben ik op Larenstein terecht gekomen. Op aanrader van mijn ouders heb ik een meeloop dag gevolgd op Larenstein en toen was ik verkocht. Ik ben graag buiten en geniet van de natuur in al zijn facetten. Deze opleiding sloot helemaal aan bij mijn interesses. Ik ben iemand die graag bezig is, of het nou sporten, muziek of fotografie is. In 2015 ben ik met natuurfotografie begonnen en toen is de grote interesse voor natuur alleen maar gegroeid. Met name het fotograferen van libellen en vlinders vind ik leuk en een uitdaging. In 2016 heb ik een expositie gehouden bij Staatsbosbeheer, spannend maar erg leuk om te doen.

Ik hoop me aankomend jaar met volle enthousiasme in te kunnen zetten voor LaarX. Als commissaris Studievereniging, samen met Fabiënne Kers, wil ik me o.a. inzetten voor een gevarieerd aanbod op het gebied van lezingen en excursies met als doel het bereiken van een groot publiek.

 

Commissaris studievereniging

Hoi! Mijn naam is Fabiënne Kers, ben 19 jaar oud en kom uit het plaatsje Wijk bij Duurstede. Op het moment ben ik 2e-jaars Bos- en Natuurbeheerstudent en woon ik in Velp. Doordeweeks werk ik een aantal ochtenden en avonden in de Mediatheek op Larenstein en in het weekend werk ik met veel plezier voor de Bruna in Wijk bij Duurstede! Ik houd van natuur, muziek en goed gezelschap. In mijn vrijetijd speel ik dan ook gitaar, luister ik veel muziek, lees ik boeken en ben ik graag samen met vrienden! Ook vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren en te proberen.

Het afgelopen jaar was ik al te vinden bij een groot aantal LaarX lezingen en excursies en heb ik deelgenomen aan de Polenreis. Daarnaast heb ik nog wat kunnen bijdragen aan de intro week en sinds dien leek het me een super leuke uitdaging om deel uit te maken van het LaarX-bestuur! Om deze reden zal ik dit jaar, in samenwerking met Cathelijne Jansen, de functie Commissaris Studievereniging vervullen! Wij zullen ons o.a. bezig houden met het organiseren van een zo actueel en gevarieerd mogelijk aanbod aan lezingen en excursies. Voor vragen en/of suggesties, spreek me aan of neem contact met mij op!

 

Commissaris landgoed

Mijn naam is Adam van Kuik, de nieuwe commissaris landgoed van studievereniging LaarX. Op het moment ben ik met plezier bezig met het tweede jaar van de opleiding bos en natuurbeheer. Voor ik begon op Larenstein heb ik de opleiding Eco en Wildlife op het Helicon in Geldermalsen afgerond en heb ik bij verschillende bedrijven en organisaties gewerkt/stage gelopen. Toen ik begon met deze opleiding was het mijn droom in een dierentuin te werken. Echter bleek de dierentuinwereld niet iets voor mij waardoor ik verder ben gaan zoeken. Na een geweldige stage te hebben gelopen bij ATN (Associação Transumância e Natureza) in Portugal waar ik de meeste dagen bezig was met uitzetten en ophalen van cameravallen en de wonderbaarlijke natuur/cultuur van Noord-Portugal te ontdekken wist ik dat mijn toekomst in de natuur te vinden was. Hedendaags hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met dieren en planten spotten, fietsen/hardlopen/bergbeklimmen(wanneer mogelijk), fotografie en strategische spellen en verdiep ik mij graag in de geologie en de geschiedenis van Europa en oorlog.

Het afgelopen jaar heb ik LaarX leren kennen door lezingen bij te wonen, mee te gaan met de Polenreis en mee te helpen op de opendag. Tijdens al dit ben ik mij gaan realiseren dat LaarX echt een studievereniging voor mij is. Ik besloot mijzelf kandidaat te stellen voor het nieuwe bestuur omdat ik het zie als een leuke uitdaging die mij verder in mijn carrière gaat helpen en omdat ik vind dat LaarX ontzettend veel meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van studenten en graag zie dat dit zo blijft. Als commissaris landgoed is het mijn doel om studenten meer betrokken te krijgen met het landgoed. Wij als school beschikken over een zeldzaamheid waar wij het meeste uit moeten halen. Het komende jaar zal ik mij hiermee bezig houden dus als iemand nog goede ideeën heeft om de interactie tussen landgoed en student te bevorderen spreek mij vooral aan op school of stuur een mail.

 

Commissaris Duurzaamheid/Introweek

  

Hallo allemaal! Ik ben Katrijn, 18 jaar oud en kom uit België. Ik ben geïnteresseerd in alles wat met natuur te maken heeft. Als het even kan ga ik de bergen in om te wandelen of skiën. Hiervoor heb ik een half jaar biologie gestudeerd in Leuven, maar dat was te theoretisch voor mij, ik miste het buiten zijn. Daarna ben ik enkele maanden naar Portugal geweest om vrijwilligerswerk te doen midden in de natuur. Toen heb ik beseft dat dit echt is wat ik voor de rest van mijn leven wil doen, vandaar mijn keuze voor bos-en natuurbeheer. Dit jaar zal ik een van de twee commissarissen duurzaamheid en IST zijn. Ik zal me inzetten voor de duurzaamheid op school en een fantastische nieuwe introweek bij de start van volgend jaar. Ik heb er in elk geval al heel veel zin in!

 

Commissaris Duurzaamheid/Introweek

Mijn naam is Susanne en ik ben 22 jaar. Mijn hele leven staat in het teken van natuur en dieren. Dit was al op jonge leeftijd. Mijn passie is steeds groter geworden dat ik er later mijn beroep van wil maken. Op dit moment zit ik in het 2e jaar bos en natuurbeheer en wil de specialisatie Tropical Forestry doen. Hiervoor heb ik ecologie en wildlife gedaan op het Helicon.

Ik ben bij Laarx gekomen omdat ik heel graag iets wil betekenen voor de wereld. Ik vind het geweldig om mensen bewust te maken van de huidige situaties. Zo ben ik commensaris Duurzaamheid geworden en van de introweek. Ik kijk er naar uit om duurzaamheid op school toe te passen en meer studenten bewust te maken.

 

Commissaris Helicon

 

Hallo, mijn naam is Jordi Frowijn, ik ben 19 jaar oud, en ik kom uit Schagen. Afgelopen schooljaar ben ik de versnelde opleiding Bos- en Natuurbeheer niveau 4 op het Helicon in Velp gestart. Voordat ik deze opleiding begonnen ben heb ik de opleiding Tuin Park en Landschap gevolgd op het Clusius College in Hoorn. Inmiddels ben ik ook al bijna vijf jaar vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten in het gebied het Zwanenwater bij Callantsoog, waar ik meehelp bij het toezichthouden, monitoring en het beheer van het gebied.

In mijn vrije tijd reis ik wanneer het kan door het land om verschillende natuurgebieden te verkennen. De waarnemingen die ik in deze gebieden doe voer ik ook in op Waarnemingen.nl. Inmiddels zit ik over de 1750 verschillende soorten flora en fauna.

Toen ik op het Helicon was begonnen was ik wist ik meteen al van LaarX af. Ik heb verschillende lezingen gevolgd en vind deze altijd erg interessant en leerzaam, dus toen ik hoorde dat LaarX een nieuw commissaris Helicon zocht was ik meteen geïnteresseerd omdat ik vind dat deze taak goed bij mij past. Ik ben bij LaarX gegaan omdat ik mijn kennis en passie voor de natuur over wil brengen naar andere mensen en ze hierover enthousiast te maken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *