Voorstelblog: LaarX-bestuur 2016-2017

Het LaarX-bestuur van 2015-2016 is onlangs teruggetreden en zoals gebruikelijk is de eerste blog van het nieuwe bestuur een blog waarin wij onszelf allemaal kort voorstellen. Omdat het hier om een bestuur gaat waarin enkele bestuursleden van vorig jaar zitting hebben, zullen er een aantal oude bekenden langs komen naast de nieuwe gezichten. Deze nieuwe ploeg heeft er ontzettend veel zin in en we hopen jullie dan ook in groten getale te zien op de komende lezingen en excursies. En wij hopen komend jaar laarx verder te ontwikkelen als studie vereniging.

Chris Hartman – Voorzitter

Met 24 jaar de oudste van het bestuur en inmiddels bezig met het 2e jaar van de opleiding BNB.

Na in februari te zijn begonnen aan mijn eerste termijn als voorzitter van de studievereniging was het mij na de zomer duidelijk nog niet te willen vertrekken uit het bestuur en zodoende heb ik mezelf weer kandidaat gesteld voor een 2e bestuurstermijn.

Hoewel de functie van voorzitter een prachtige rol is binnen het bestuur had ik in principe van functie willen wisselen als er meer gegadigden waren voor deze functie.

Uiteindelijk bleek tijdens de laatste weken voor de bestuurswissel dat ik mijn functie zou behouden en de lopende zaken kon afhandelen na de wissel.
Terugkijkend op afgelopen jaar zijn er een aantal dingen die er echt uitspringen en waar ik en het bestuur onwijs trots op mogen zijn: De Polenreis en de sterk verbeterde banden met de studentenverenigingen binnen VHL vormen hierin de hoogtepunten.

Voor het komende bestuur-jaar zijn er genoeg zaken die aandacht vragen, te denken valt aan de samenwerking met de Hogeschool die soms wat taai verloopt en de uitbreiding van de al ingezette samenwerkingsverbanden met andere partijen buiten de hogeschool.

Een aantal projecten beginnen vorm te krijgen met de nieuwe bestuursploeg, een enthousiaste groep eerste en tweede jaar BNB studenten die vanaf de eerste dag met volle energie is begonnen.

Nieuw is de rol van LaarX binnen de FFNA, een brede samenwerking van studieverenigingen en onderwijsinstituten die gezamenlijk activiteiten gaat aanbieden, de eerste activiteit zal al snel plaats vinden.

Als voorzitter van deze vereniging hoop ik het aankomende jaar nogmaals een bijdrage te mogen leveren aan het ontwikkelen van de vereniging, de eerste stappen beloven veel goeds!

Graag tot ziens bij de lezingen en excursies die nog gaan komen!

Thom van Oijen – Commissaris Communicatie & Marketing

Hallo! Ik ben Thom van Oijen, 22 jaar. Enthousiast 1e jaars student Bos en Natuurbeheer. Ik kom uit Gendt, een of ander dorp waar jullie nog nooit van gehoord hebben, niet al te ver van hier. Zolang ik mij kan herinneren vond ik het al leuk om rond te lopen in de bossen. Ik had er alleen nooit bij stil gestaan om iets met natuur te gaan doen. Dat is wel veranderd toen ik een aantal jaar geleden voor het eerst ben gaan backpacken. Die reis was zo ontzettend indrukwekkend dat ik meteen helemaal verslaafd ben geraakt aan de natuur. Sindsdien heb ik zo veel mogelijk reisjes gedaan als ik kon en heb ik prachtige dingen gezien binnen Europa. In Polen heb ik het oerbos Białowieża bezocht, op de Lofoten heb ik het noorderlicht gezien, in Italië heb ik heel wat prachtige plekken bezocht en in Roemenië fantastische mensen gesproken.
Daarnaast heb ik als hobby nog fotografie, dit combineert natuurlijk fantastisch met backpacken en ik heb dan ook aardig wat leuke plaatjes kunnen schieten. Sinds ik begonnen ben met de opleiding ben ik nog enthousiaster geworden door de vele fotograferende medestudenten en ben ik wat meer gaan focussen op echt mooie plaatjes in plaats van snapshots.
Mijn droom voor de toekomst is het inrichten en runnen van een zelfvoorzienend dorp. Hier kunnen alle mensen die graag willen hun eigen eten verbouwen, meubels maken en huizen bouwen. Het lijkt mij mooi als je op deze manier een gemeenschap krijgt die duurzaam kan voortbestaan.
Bij LaarX ga ik de functie Marketing & Communicatie betreden. Op deze manier houd ik de school en alle geïnteresseerden up to date met alle interessante lezingen, excursies en evenementen. Ik ga mij bezig houden met het ontwerpen van posters en het bijhouden van de website.

Roos Ahlers – Commissaris Studievereniging

Mijn naam is Roos Ahlers. Ik ben 22 jaar oud, kom uit Bedum (Groningen) en ik zit in mijn tweede jaar bos- en natuurbeheer. In mijn jeugd heb in veel tijd door gebracht op het Groningse platteland, van spelen in het bos tot wadlopen en struintochten op het wad. Buiten zijn, en de ervaringen die hiermee gepaard gaan, hebben me zeker gevormd tot natuurliefhebber. Naast de voorliefde voor natuur is kunst en creativiteit een belangrijk onderdeel in mijn leven. Sinds een aantal jaren ben ik bezig met het opzetten en ontwikkelen van mijn eigen stijl binnen de beeldende kunst van keramiek. Deze creativiteit probeer ik bij alles wat ik doe te betrekken. Na de middelbare school heb ik eerst de opleiding bos- en natuurbeheer op het mbo in Meppel gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik bij verschillende stagebedrijven zoals Landschapsbeheer Groningen, Staatsbosbeheer, Gemeente Delfzijl en de Gemeente Haren veel ervaring binnen de sector opgedaan. In mijn laatste jaar op het mbo vormde ik samen met drie anderen de directie van onze eigen leerlingenstichting. Binnen deze stichting organiseerde ik regelmatig excursies voor de opleiding Bos- en Natuurbeheer. Binnen LaarX ga ik opnieuw de functie van commissaris studievereniging vervullen. Ook tijdens dit bestuursjaar wil ik zorgen voor een gevarieerd aanbod aan lezingen en excursies. Verder vind ik het belangrijk om onze huidige samenwerkingen met andere studieverenigingen, werkgroepen en andere organisaties te behouden en uit te breiden.

Ilse Schouten – Commissaris Duurzaamheid

Hoi, Ik ben Ilse en ik ben 21. Ik kom uit Groningen, waar ik eerst een MBO verpleegkunde heb afgerond. Ik wilde echter niet door in de zorg en ben na lang zoeken ( en twijfelen) bij Bos- en Natuurbeheer uitgekomen. Ik heb mij aangemeld voor het bestuur van LaarX, omdat het mij een leuke toevoeging aan mijn opleiding lijkt en het ook leuk vind om mijzelf uit te dagen. In het bestuur vervul ik de functie van commissaris duurzaamheid.

Vanaf jongs af aan heb ik mij geïnteresseerd in de natuur. Na schooltijd het weiland in om schapen te zoeken of tijdens wandelingen alle veren sparen die ik kon vinden. De afgelopen jaren ben ik mij meer gaan interesseren in het aspect van duurzaamheid. In en om huis probeer ik zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. LaarX zie ik als een mooie kans om mij hier verder in te verdiepen.  Ik zou mij graag willen bezighouden met duurzaamheid rondom producten binnen school en het organiseren van lezingen met het thema duurzaamheid.

In mijn vrije tijd speel ik harp (Keltisch) en kook ik graag gerechten uit de Oosterse keuken.

Wil je meer weten? Spreek mij gerust een keer aan .

Sander Verhage – Penningmeester/Secretaris

Ik ben Sander Verhage en zit in het eerste jaar van BNB en ben voor het bestuur van 2016-2017 verkozen tot penningmeester/secretaris. Voordat ik aan een studie op VHL begon heb ik op het Helicon de studie Toegepaste biologie gevolgd. Tijdens deze studie is voor mij de interesse in natuurbeheer en duurzaamheid ontstaan; de lezingen en activiteiten die Laarx organiseert sluiten hierdoor erg bij mijn interesses aan. Nu school de financiële steun voor Laarx tot een halt heeft geroepen en wij als vereniging ons hoofd zelf boven water moeten gaan houden, is het doel om zonder het heffen van contributie lezingen en activiteiten te blijven organiseren. Hierdoor heb ik als penningmeester dit jaar een interessante taak en hoop deze goed te gaan uitvoeren. Door de interessante onderwerpen van de lezingen/activiteiten en mijn interesse in natuur en duurzaamheid vind ik het leerzaam en nuttig om in het bestuur te kunnen bijdragen aan het voortbestaan van de vereniging.

Scott van Niewenhoven – Commissaris Helicon

scott-kop

Mijn naam is Scott van Nieuwenhoven. Momenteel ben ik eerstejaars student op het Helicon en heb het hier goed naar mijn zin. Al vanaf jongs af aan voelde ik me erg thuis in de natuur. Met name mijn bewondering voor de natuur is de laatste jaren sterk toegenomen. Toen ik het afgelopen jaar voor de keuze stond om een nieuwe studie te gaan volgen was ik dan ook razend enthousiast toen ik de studie “Ecology & Wildlife” tegenkwam.

Aan het begin van het eerste schooljaar kwam ik al snel in aanraking met studievereniging LaarX en al gauw werkte dit mijn interesse. Voor ik het wist bracht ik mijn dinsdagavonden door in collegezaal D.004 waar verscheidene lezingen over de natuur werden gehouden. Sinds November 2016 ben ik ook bestuurslid van de vereniging en zal me hier met name bezighouden met de communicatie tussen het Helicon en de studievereniging. Samen met de andere bestuursleden ga ik mijn best doen om er voor de leden een leuk en leerzaam jaar van te maken. Mocht je een vraag hebben over de vereniging of een leuk voorstel, dan kan je altijd bij mij terecht.

Bas de Wit – Commissaris Landgoed

Mijn Naam Is Bas de Wit 20 jaar oud en de nieuwe commissaris landgoed van Laarx. Ik ga me het komende jaar bezig houden met wat er op het landgoed Larenstein gebeurt. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met herpetologie  ( studie naar reptielen en amfibieën ) en ik ben vrijwillig molenaar op de molens van Best en Oirschot. Het komende jaar hoop ik het team van Laarx zo goed mogelijk aan te vullen en het goede werk van het vorige bestuur voort te zetten.

Mijn eerste bewuste moment waarin ik kennis maakte met de natuur zat ik langs een poel kikkers  te vangen. Eigenlijk ben ik dit tot op het moment blijven doen. Ik zit nu in het eerste jaar van bos en natuur beheer, maar heb al de opleiding toegepaste biologie op het MBO afgesloten. Ik ben in het bestuur van Laarx gegaan om een poging te doen om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de natuur.

Als commissaris landgoed ga ik me bezig houden met: de Laarx blog, projecten op het landgoed (bijv. sleedoorn page monitoring) en excursies op het landgoed. Verder zal ik het Laarx team zo goed mogelijk ondersteunen. Zie je iet leuks of bijzonders op Het landgoed, meld het mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *