Lezing Dave Goulson – Insectensterfte


Evenement gegevens

  • Date:

Belangrijk: Voor leden is er een ledenkorting beschikbaar, mail voor het aanmelden naar info.laarx@gmail.com om de kortingscode te ontvangen! Aanmelden kan via deze link: https://velt.nu/davegoulson

Insecten spelen een hoofdrol in ons ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. Dave Goulson neemt je in zijn lezing op 20 maart aanstaande mee in de wereld van insecten. Hij maakt inzichtelijk wat ze voor ons doen, waarom ze achteruitgaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat je in je eigen leven en tuin kunt veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen.

Prof. Dave Goulson is hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex en gespecialiseerd in hommels. Hij is een bekende spreker waar het gaat om insecten ecologie en bescherming. Hij heeft vier boeken voor leken geschreven die in het Nederlands vertaald zijn: ‘Een verhaal met een angel’ (2014), ‘Geroezemoes in het gras’ (2015), ‘De vlucht van de hommel’ (2017) en ‘De Tuinjungle’ (2019), en een volgend boek staat voor deze zomer op de rol.

Tijd: 14.30 (Zoombijeenkomst open om 14u)
Toegangsprijs: € 3,- voor leden van Velt en LaarX, € 5,- voor overige belangstellenden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *