Eekhoorn

Een lange borstelige pluimstaart, de bruin/rode vacht en de elegante manier van voortbewegen. Iedereen kent deze soort wel! De rode/gewone eekhoorn (Sciurus vulgaris) is de in Europa meest voorkomende eekhoorn. Het is een omnivoor die zich voedt met noten, zaden, knoppen, stukken boomschors, paddestoelen, eieren en soms zelfs jonge vogeltjes. Eekhoorns houden geen winterslaap, maar blijven op slechte dagen in hun nest. Om vijanden te ontlopen rennen ze spiraalsgewijs omhoog tegen een boom. Rik Hogeling wist deze eekhoorn bijzonder mooi te fotograferen op het landgoed. Hieronder nog een paar van zijn foto’s!

Nico Schavemaker (Foto’s Rik Hogeling)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *