Als ze me missen, dan ben ik…

Vissen! Op Landgoed Larenstein komt onder andere de snoek voor. Deze torpedovormige roofvis Komt voor op verschillende plekken op het landgoed maar is hier niet van nature aanwezig. Helaas is deze uitzetactie niet door de school gepland maar door iemand die graag snoeken op het terrein ziet. Dit heeft als gevolg dat we te veel snoeken op een beperkt oppervlak hebben. De snoeken concurreren hard met elkaar en dat is ook aan sommige dieren te zien, deze snoek had een flinke wond aan de flank. Mark Kleyheeg, hier op de foto probeert de aantallen snoeken naar een wat gezonder getal te brengen door de dieren te vangen en in presikhaaf uit te zetten. Hier is veel meer ruimte en kan deze snoek wel een territorium hebben zonder te worden beschadigd.

4 reacties op “Als ze me missen, dan ben ik…

 1. Mooie actie!
  Het lijkt mooi, als er zulke grote snoeken zwemmen, maar blijkbaar is het toch niet goed.
  Het wordt weer eens duidelijk dat je niet teveel macht in de handen van ondeskundigen moet geven. Of het nu gaat om snoeken uitzetten of natuurbeleid/subsidies of het gebrek eraan.

 2. Momenteel zijn er al 4 snoeken weggevangen, maar er zitten zeker nog 3 snoeken in de verschillende wateren op het landgoed. Aan deze snoek is vooral bij de staart te zien dat hij sterk in concurrentie is met zijn soortgenoten, die zeker niet vies zijn van een hap van een soortgenoot. De wonden op z'n zij zijn niet zozeer veroorzaakt door andere snoeken, maar meer door schuren, wat laat zien dat de leefomgeving te klein is.
  Wanneer het blad gezonken is gaan we proberen de rest van de snoeken weg te vangen.

 3. hallo
  ik heb 2 vraagjes
  1.blijfen er nog wel snoeken over in dat water
  2.in welke wateren leeft die snoek nou op dat landgoed
  3.waar worden deze snoeken uitgezet in presikhaaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *