Nieuw bestuur 2018-2019

Beste LaarX’ers,

Sinds 1 december ’18 heeft LaarX officieel een nieuw bestuur voor het bestuursjaar 2018-2019. Na een maandje in onze positie te zitten en met alle kerstsferen om ons heen leek het ons een mooi moment om ons aan iedereen voorstellen door middel van deze blog. Daarnaast willen we hierbij ook al onze leden prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling toewensen. Dus bij deze: “prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling”. Hieronder kun je informatie vinden over ons als bestuursleden zowel over wie wij zijn als over wat wij willen beteken voor LaarX tijdens ons bestuursjaar. Na het lezen nog nieuwsgierig? Voel je dan vrij om ons aan te spreken, bijvoorbeeld tijdens een lezing of stuur een mailtje. We staan graag voor jullie klaar.

Voorzitter – Wytze ‘t Hart

Mijn naam is Wytze ’t Hart huidige voorzitter van LaarX en ik ben een eerstejaars BNB-student, ik ben twintig jaar en woonachtig in Arnhem, lekker dichtbij de Veluwe en zal hier menig vrije middagen (afgezien van de winterperiode) met man en net in het veld staan om mijn soortenlijstjes aan te vullen. Daarnaast zal ik in Breda te vinden zijn bij mijn vriendin of thuis bezig met boeken, gidsen of mijn achtpotige huisdieren. Als ‘’veteraan’’ overgekomen van de Helicon heb ik al iets ervaring in het groen. Tijdens het MBO verschillende stages gehad (Uilenkwekerij, de Vlinderstichting, de Ommuurde tuin en Hesselink Bosbeheer), na de stages en loopbaan ging mijn voorkeur naar het beheer van landschappen en ecosystemen. Desondanks kan ik soortgroep specialisten ook op prijs stellen (mijn expertise beperkt zich voor nu tot de spinnen). Voorheen heb ik geen bestuurspositie bekleed, maar had de motivatie iets te betekenen voor deze mooie studievereniging en deze in goede banen te leiden.

Mocht je vragen hebben, opmerkingen willen delen over LaarX, of gewoon een middagje spinnen willen vangen, mijn nummer staat op de site of tik me aan in de gangen.


Foto: Met mijn sleepnet opzoek naar spinnen en insecten op de Veluwe

Secretaris – Lisa Smit

Hii, ik ben Lisa Smit, 25 jaar en getogen in Ommen. Na de middelbare school ben ik biologie gaan studeren in Leiden en op dit moment ben ik eerstejaars bos- en natuurbeheer. Na een aantal jaren biologie te hebben gestudeerd heb ik de beslissing genomen om over te stappen naar bnb, minder theorie en meer praktisch buiten zijn past toch beter bij mij. In mijn vrije tijd trek ik graag de natuur in; wandelen, bergbeklimmingen, mountainbiken, fotograferen of een combi hiervan, verder ben ik ook vaak te porren voor een gezellig kroegje met vrienden.

Het komende jaar zal ik mij gaan inzetten voor LaarX als secretaris. Ik heb veel zin in het komende jaar en kijk uit naar alles leuke/leerzame excursies en lezingen die we mogen gaan organiseren.


Wandelen Puy de Dome

Penningmeester – Marcel Geukens

Bonjour, ik moest mijzelf Introduceren, so here we go.
Ik ben Marcel, achttien jaar oud, ik ben een eerstejaars BNB-student en ben sinds kort de nieuwe penningmeester bij LaarX. Met mijn leeftijd ben ik een van de jongere bestuursleden van LaarX. Maar ondanks mijn jonge leeftijd heb ik al een beetje ervaring opgedaan als penningmeester en sta dus zeer zelfverzekerd in de schoenen.

Voor deze opleiding leefde ik in het verre noorden bekend als Drenthe, in een klein gehucht genaamd Veenhuizen. In deze omgeving heb ik mijn havo gehaald na wat moeilijkheden op het vwo. Hier in de omgeving heb ik ook elf jaar lang op scouting gezeten waar ik veel van mijn interesses zoals natuur en bushcraft heb leren kennen en leren uitdrukken. Ook is dit de plek waar ik twee jaar lang penningmeester ben geweest voor mijn speltak.
Naast mijn natuurlijke passie voor natuur heb ik vele andere interesses zoals geschiedenis, mythologie en de eerder genoemde bushcraft. Ik luister in mijn vrije tijd graag naar podcasts om deze en andere interesses te blijven voeren met nieuwe kennis. Daarnaast luister ik graag naar muziek die verschilt van psychedelische rock tot Viking metal of zelfs Germaanse folk.
Ik ben benieuwd wat dit jaar voor mij zal brengen en kijk er naar uit jullie allemaal koffie te schenken.
Tot de volgende lezing!


Foto: Le moi in front of le Lyon.

Commissaris Marketing & Communicatie – Elyssa Henderson

Hoi! Bij de nasleep voor het samenstellen van het nieuwe bestuur van LaarX dit jaar ben ik er snel nog bij in gekomen.
Ik zit in het eerste jaar van Eco & Wildlife op het Helicon, ben 26 jaar, woon in Wageningen en ben ervaren WWOOF-er (World Wide Opportunities on Organic Farms).
In mijn vrije tijd ben ik begeleider bij scouting, speel Ultimate Frisbee, heb een bijbaantje in een gezellig restaurant en hou zowel van buiten zijn en actief bezig zijn als bankhangen en uren aan een stuk onproductief zijn.

Voor LaarX ga ik de posters maken en de website bijhouden om je op de hoogte te houden van lezingen en andere activiteiten die worden georganiseerd. Tot een keer bij een lezing!

Foto: Kerstmis in Florida, Trimble park, bij mijn familie

Commissaris Studievereniging – Jeffrey Altorf

Hallo allemaal Jeffrey hier, hopelijk al een bekend gezicht voor de meeste, aangezien dit mijn tweede jaar wordt binnen het dit keer kersverse LaarX-bestuur. Ik ben inmiddels een tweedejaars BNB-student die afgelopen jaar aan vele de LaarX-koffie heeft proberen te slijten. Ook heb ik enkele leuke dingen op poten gezet zoals het LaarX open-kampioenschap weerwolven (de spelletjesavonden dus) en de kanoëtocht naar de Biesbosch.

Aankomend bestuursjaar ga ik de eervolle taak van Commissaris Studievereniging vervullen en de wekelijkse lezingen organiseren en natuurlijk mijn kersverse collega’s assisteren. De LaarX studiereis naar Noord-Oost Polen zal aankomend jaar ook mede door mij gedraaid worden, samen met onze oudgediende Chris Hartman en Bas de Wit. Ik ben zeer benieuwd naar wat er dit jaar allemaal de revue gaat passeren en wie ik allemaal ga zien bij al het leuks en leerzaams.

Tot snel allemaal, Jeffrey.
p.s. als je nog interessante ideeën hebt voor gastsprekers en/ activiteiten, schroom niet om contact met mij op te nemen.


Foto: Kanotocht over de Biebrza tijdens de Polenreis Juli 2018. Credits naar Wenderbil voor het rechthouden van de kayak.

Commissaris Landgoed & Duurzaamheid – Bruno Jonge Poerink

G’day, mijn naam is Bruno Jonge Poerink, ik ben de nieuwe commissaris Landgoed en Duurzaamheid van studievereniging LaarX. Momenteel ben ik eerstejaars Bos- en Natuurbeheer student. Ik ben geboren en getogen in Utrecht waar ik tot oktober dit jaar altijd heb gewoond. Na het afronden van de havo heb ik op het Helicon in Apeldoorn de MBO Eco & Wildlife gedaan. Deze opleiding heb ik twee jaar geleden afgemaakt vervolgens heb ik een tussenjaar genomen om te werken en te reizen. Al vanaf jongs af aan ben ik bezig met natuur, voornamelijk vogels maar de afgelopen jaren ook steeds meer met planten en andere dieren. Mijn opa was biologie docent op een middelbare school hierdoor is de interesse voor de natuur Daarnaast ben combineer ik deze passie met fotografie. Ik ben op reis in Nambië (2012) begonnen met fotograferen en hier dus ook meteen de combinatie van natuur en fotografie ontdekt, sindsdien ben ik niet zonder camera te vinden als ik in de natuur ben.
Ik ken LaarX via onze huidige voorzitter, Wytze, sindsdien ben ik naar alle lezingen geweest en ben enorm onder de indruk van de samenwerking tussen de gemotiveerde LaarX’ers. Met mijn rol binnen LaarX wil ik mijzelf en mijn medestudenten bewuster maken van wat we om ons heen hebben hier op het landgoed. Ook wil ik in samenwerking met VHL, de tuincommissie en medestudenten het landgoed beter in beeld brengen om te zorgen dat we het met ze alle beter kunnen behouden, beschermen en verbeteren.


Foto: Buiten klaar voor de natuur in het Geuldal Limburg, juli 2018

Commissaris studievereniging – Willem Hoogland

Hoi allemaal! Mijn naam is Willem Hoogland en ik ben geboren en getogen in Ternaard, een dorpje aan de noordelijke Waddenkust in Friesland. Van kinds af aan ben ik altijd al graag in de natuur geweest. Na mijn middelbare school heb ik mbo Water & Milieu gestudeerd in Leeuwarden. Na een aantal stages bij waterschappen, Staatsbosbeheer en een buitenlandse stage in Malta kwam ik erachter dat ik toch liever meer met natuur en ecologie wilde doen en verder wilde kijken dan Leeuwarden. Zo ben ik begonnen met hbo Bos- en Natuurbeheer aan Hogeschool Van Hall Larenstein, wat mij erg goed bevalt! Als commissaris studievereniging bij LaarX hoop ik vele leuke en nuttige activiteiten voor jullie te organiseren! Hopelijk tot de volgende lezing of excursie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *